Case study: kostenbesparing

Globius werd door een internationaal metaalverwerkend bedrijf gecontacteerd om het eindverpakkingsproces te analyseren. Het bedrijf produceert metalen onderdelen. De stukken worden op een pallet omsnoerd en daarna met rekfolie op een palletwikkelaar gewikkeld. Af en toe kwamen er klachten over beschadigde goederen op de eindbestemming.

Globius analyseerde 2 types palletten. We gingen zowel de kost per verpakte pallet na, als de hoeveelheid rekfolie die werd aangebracht.

image1

Bovenstaande grafiek toont aan hoe de hoeveelheid folie per gewikkelde pallet de kostprijs van een verpakte pallet beïnvloedt. Anderzijds wordt ook duidelijk dat de aankoop van een meer geschikte folie resulteerde in een significante daling van de kostprijs per pallet. We kwamen tot de conclusie dat zowel rekfolie, de wikkelmethode als de palletwikkelaar verder konden geoptimaliseerd worden.

image2

Conclusie: als je focust op de kwaliteit gaan de kosten omlaag

  • Jaarlijks 5,5 ton minder folieverbruik
  • lagere kost per pallet twv 12.000 euro/jaar
  • ROI nieuwe wikkelaar van 9 maanden
  • geen klantenklachten meer over transportschade

Conclusie van deze case bij een metaalverwerkend bedrijf

De aanbevolen rekfolie was duurder dan de folie die men gebruikte, maar door een meer geschikte folie te gebruiken werden zowel folieverbruik als verpakkingskosten sterk gereduceerd. Het bedrijf kon vanaf het eerste jaar al meteen 12.000 euro besparen. Met deze besparing werd geïnvesteerd in een nieuwe palletwikkelaar met meer mogelijkheden. De nieuwe wikkelaar werd op 9 maanden tijd terugverdiend. Jaarlijks werd 5,5 ton minder folie verbruikt, een grote troef voor een onderneming die zijn ecologische voetafdruk wil verminderen. Doordat de palletten beter en stabieler verpakt waren, kwamen er geen klachten meer over transportschade, wat positief effect had op de klantentevredenheid.