Een stabiele pallet als basis voor ladingzekering

Om uw palletten schadevrij te vervoeren is het noodzakelijk dat de lading op de juiste manier wordt vastgezet. Maar dit is niet voldoende. Een goede ladingzekering vereist in de eerste plaats een stevig verpakte pallet. Anders gezegd, een stabiele pallet vormt de basis voor een goede ladingzekering.

palletstabiliteit1

Tijdens wegtransport ondergaan de palletten in de laadruimte diverse krachten. Plots remmen of een scherpe bocht nemen, doen de palletten verschuiven of vervormen. In maritiem transport zijn de krachten nog extremer. Het vastleggen van de palletten (ladingzekering) zorgt ervoor dat ze niet kunnen verschuiven. Een stabiele pallet zorgt ervoor dat (1) de goederen binnen de contouren van de pallet blijven, en (2) de goederen op de pallet niet vervormen.

De kost van non-conformiteit of non-kwaliteit van een palletverpakking wordt vaak onderschat. Overtredingen op de wetgeving ladingzekering kunnen bijzonder duur uitvallen. Beschadigde goederen veroorzaken tijdsverlies en extra kosten. U moet herproduceren of herverpakken, er is schade aan de vrachtwagen, men loopt kwetsuren op bij het lossen,… De indirecte gevolgen zijn vaak niet in geld uit te drukken: ontevredenheid van uw klant, negatieve publiciteit, te late levering,…

Voorkomen is beter dan genezen. Door een betere palletstabilisatie vermindert u de hierboven vermelde risico's en de bijhorende ‘verborgen kosten’.

Globius heeft de expertise in huis om van al uw palletten vormstabiele palletten te maken.